Mun haaveissa on ollut kilpparikissa jo pitkään. Janehan oli ruskeakilppari, mut ei siitä oikein kunnolla sitä kilppariväritystä huomannut, enemmänkin se oli ruskeatiikerin näköinen.
Kun meillä jo on 5 kissaa, ajatuksissa oli hankkia 6. kissa vasta kun Milla muuttaa ajastaan kuopukseni mukana omilleen.
Mutta minkäs kissaihminen tekee, kun se täydellisen värinen kilpparityttö osui silmiin nyt jo !
Ei mitkään ajatukset saaneet järkeä päähäni, että odota vielä vuosi-pari vaan kaupanteko alkoi.Nenäkin sopivasti musta-valkoinen, kun mun silmääni ei miellytä kuvio, jossa on valkoinen nenä. Sen takia Milla valikoitui aikoinaan pyhäksi birmaksi eikä ragdolliksi, kun musta pyhällä birmalla on kauniimpi väritys. - makuasioita -TÄYDELLINEN väritys ; mustaa-valkoista-oranssia heart.

Rotuhan oli selviö; selkirk rex, kasvatukseen sopiva, black-tortie-white

Joie Janika on kotoisin Hollannista ,
Cattery Corderos Gatos.

Emo on Cot I Coshka Eremitash alias Lizzy. Hän on selkirk rex pitkä- & kiharakarvainen, blue-tortie-white.Isä puolestaan on brittiläinen pitkäkarva Ego-Pepper van Kerosita alias Pepper, väri on suklaa.

.

Aiemmat tuontikissani ovat lentäneet yksinään Helsinki-Vantaan kentälle, Joie Janican omistaja ei halunnut pennun matkustavan yksinään, joten tutkailemaan Amsterdamin lentoja. Sai siinäkin aikaa kulumaan. Alle 200e lentoja olis ollut, mut sekä meno että paluu välipysähdyksen kanssa, aika hankalalta kuulosti.
Onneksi Finnair lentää suoria lentoja Amsterdamiin, jonne kasvattaja suostui Joie Janican tuomaan - hankalaa sielläkin päässä, kun ei ole autoa jolla kulkea.
Ainut "halpa" päivä lentää oli lauantai 6.10. Liput sai nettimyyntifirman kautta halvemmalla kuin suoraan tilattuna, 211e + 10e luottokorttikuluja. ( muina päivinä meno-paluut liikkuivat siinä 500e hujakoilla )
Sitten piti varmistaa paikka kissalle koneeseen, lipun sille voi ostaa vasta Amsterdamissa, 60e.

28.8 yritin maksaa ostosummaa kasvattajan tilille - ei onnistu. Varmaan 5-6 kertaa soitin pankin neuvontapuhelimeen - sinulla ei ole oikeaa numeroa, sen pitäisi olla pidempi...Ja kökkäre, niin vain mulla oli kuin olikin oikea tilinumero ja maksu onnistui. Lähti kyllä tulikivenkatkuinen palautesoitto neuvontapuhelimeen, kun eivät osanneet auttaa noinkaan yksinkertaiseen asiaan kuin maksun suorittaminen ulkomaiselle tilille. Eikä kyse ollut yhdestä henkilöstä vaan 5-6:sta !!! Eikä ne soitot neuvontapuhelimeen ihan halvimmasta päästä ole.7.10 Joie Janica pääsi matkustamaan kotiin 6.10. Lähdettiin mieheni kanssa ajamaan Helsinki-Vantaan lentokentälle 3:lta yöllä. Mieheni lensi hakemaan Joie Janicaa, jonka kutsumanimeksi tuli Nikka. Janicaa ei voinut laittaa, koska vanhin tyttäreni on nimeltään Janika blush. Nouto oli sujunut kommelluksitta, perillä Hesassa mieheni oli jo 15.10, pikapyrähdys Amsterdamiin.
Kovin rauhallinen Nikka on, ainut kelle se sähisi oli mein koira. Kaikki ruoka maittaa, niin liha, kana, naksut kuin märkäruokakin. Ekan yön Nikka vietti mein vieressä sängyssä. Mahtui sänkyyn Wäinökin, mihin se veijari luopuisi jalkojen lämmittimen virastaan devil.heart ihana heartWELCOME HOME !