Harvan kissan rotumääritelmä pitää niin osuvasti paikkaansa kuin Wäinön kohdalla. Se on peloton, utelias, kekseliäs, leikkisä, toimelias, seurallinen, hellyydenkipeä, ahmatti, vauhdikas, kaikkien kaveri. Varmaan 50% eri kissarotujen kuvauksissa kissasta käytetään lausetta - osallistuu kanssasi päivän puuhiin...vasta Wäinö on osoittautunut tällaiseksi ihanuudeksi. Se jaksaa kiskoja pyykkejä narulta, kun ripustan niitä, tulee aina pissalle, kun tyhjään hiekka-astioita, silittämisestä se tykkää ja kukkien kastelusta. Ei pelkää yhtään imuria, päinvastoin tarkistaa tuliko kaikki pölypallerot siivottua pois. Jopa hiustenkuivaajan melu ei hätkähdyttänyt Wäinöä mitenkään, kyllä se oli puuhassa mukana. Vessan ovea on turha sulkea, se tahtoo kuitenkin mukaan. KISSAENERGIAA PARHAIMMILLAAN.

Alussa mietitytti cornishien karvoitus, saako kaikki kissat sen ihanan laineikkaan turkin vai onko se harvojen ja valittujen etuoikeus - enää ei tartte miettiä sitäkään, Wäinöllä on nyt jo kiva laineturkki Hymy. Jos kysymykseni cornishin karvoituksesta sai jonkun epäilemään, että olen aikeissa teettää sekarotuisia pentuja, niin en voi kuin ihmetellä epäilijän sairaan vääristynyttä mielikuvaa. Ensinnäkin aikomukseni on tettättää INKALLA pentuja, mut vasta toisesta juoksusta ja eihän sillä ole ollut ensimmäistäkään juoksua vielä. Miksi hankkisin Saksasta asti PITKÄKARVAISEN kissan, jos aikomukseni olisi yhdistää se minikarvaiseen cornishiin ? Pennuista on jo kokemusta, emo + pennut syö valtavasti, jos sekarotuisista pennuista saa 50-100e, ei se riitä edes ruokakuluihin.

JOS aikomukseni olisi teetättää sekarotuisia, miksen Wäinön hinnalla olisi ostanut toista selkirk rexiä ? Tai brittiläistä tai persialaista tai exoticia, joita saa laillisesti käyttää selkirkin jalostukseen. Siksi, kun tahdon niin aitoja selkirk rex pentuja kuin mahdollista, mieluummin pitkä- ja kiharakarvaista linjaa, jos nämä kateelliset kasvattajat suostuu kollejaan astutukseen käytettävän.

Wäinöä ostaessa oli jo tiedossa, että se on rekisteröity lemmikkitasoiseksi, joka ei siis saa jatkaa sukuaan. Jos välttämättä olisin tahtonut sekarotuisia pentuja, miksen olisi ostanut siitoskäyttöön tarkoitettua cornishia ?  Tai vielä helpommin niitä sekarotuisia saa, kun ottaisi maatiaiskissan Nauru. Muuta en voi todeta kuin, että tämä kissankasvattajapiiri on vissiin täynnänsä kateellistakin kateellisempia ihmisiä, yöks !

Loppuun kuvia, kun Wäinö auttaa parvekekasvien hoitamisessa ;

1309692005_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

En taida tykätä tästä mustasilmäsusannasta...

1309692042_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

= en kai sitten minäkään ( sitä ei pian nimittäin enää ole tuolla "hoitamisen" määrällä Kieli ulkona )

1309692073_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja ai, tässä näkyy Wäinön ihanasti kihartuva turkki.

1309692115_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Helle hellii ja Wäinökin nauttii olostaan parvekkeen läkähdyttävässä helteessä. Nyt Wäinö tosin on mökillä, saa Jane parantua rauhassa ja kyllä Jane onkin nauttinut Millan kanssa olostaan, se kehrää ja puskee koko ajan. Syö hyvin jo, onnistuu sen ruokintakin paremmin, kun Wäinö-ahmatti on poissa, se tyhjentää ruokakippoa kiitettävästi ja eihän Janen mahalaukkuun monen päivän paaston jälkeen kerralla paljoa mahdu. Se käykin usein syömässä, mut vähän kerrallaan. Eilen illalla uskaltauiduin antamaan sille ekan kerran Tramalia, kyllä se suutaan maiskutteli, muttei siltä sylki suupielistä vaahdonnut. Ravintoliuosta olen pari ketaa päivässä vielä antanut, kun en näe Janen juovan. Olen kyllä lisännyt märkäruokiin vettä, saa se niistä hiukan nestettä, muttei kierre alkais alusta, varmistan sen nesteen saannin. El.lääkärin mielestä kukaan ei ole onnistunut kissaansa liikaa nesteyttämään.